Bel gerust: +31 (0)6-515 777 08

Nét te laat ...

De heer F. –gescheiden, gepensioneerd en op leeftijd– amuseerde zich prima, zij het dat hij al langer met diverse gezondheidsproblemen worstelde. Hij had nog goed contact met zijn ex-echtgenote en haar zus hielp hem af en toe met de boodschappen.

Hij genoot van het leven, de contacten met vrienden uit zijn werkverleden en had bijna alles wat hij zich wenste: mooi huis, luxe auto, fijne vrienden. Bijna alles dan. Hij rookte als een ketter, kon dat niet laten en accepteerde de bijbehorende klachten, consequenties en risico’s. Door een van zijn vrienden werd hij gewezen op Fidenze en wat Astrid voor hem zou kunnen betekenen. Hij had er wel oren naar, maar ‘daar is nog tijd genoeg voor’...

Helaas bleek dat niet meer het geval te zijn: nog vóórdat hij Fidenze kon benaderen stierf de heer F. in zijn huis aan een hartaanval, waar hij werd gevonden door zijn huishoudster. Omdat er niets bekend was over eventuele erfgenamen nam de gemeente de regie in handen. Dit betekende dat het huis van de heer F. werd verzegeld en iedereen werd de toegang geweigerd. Zelfs zijn ex-familie, nog in het bezit van een huissleutel, werd geweerd. Bij het ontbreken van erfgenamen, werd de crematie dwingend door de gemeente geregeld. In alle stilte, zonder aanwezigen… niemand van zijn relaties, vrienden werd een normaal afscheid gegund. Deze gebeurtenissen laten diepe sporen na van verdriet en frustratie bij de vrienden en degenen die de heer F. na hebben gestaan.

TIP: Inventariseren en registreren: niet voor later, maar voor nu!